Да ви представя Кристиян Огнянов и неговата първа самостоятелна публикация на хартия - стихосбирката "Буря от мисли", издадена от Gaiana book&art studio. Запознах се с Крис във фейсбук и имам само приятни впечатления от него. Положителен и усмихнат младеж, който обожава музиката и обича да чете и пише. Глътка свеж въздух сред целия този пъстър океан от хора, който понякога може да бъде доста тегав. Океанът от хора, не Крис.

Признавам, че не съм поетичен разбирач, но определено се вижда, че авторът е излял частица от себе си от цялото си сърце и душа. Споделил е мисли и чувства за живота, за същността на хората. За техните души и ценности. За това, което ни натъжава, за стремежите, за любовта, за страха, за щастието... Все неща, за които тепърва ще доизгражда своето мнение, защото му предстоят още много житейски случки и емоции. Най-искрено му пожелавам да са все хубави.

Чисто в литературен смисъл, сигурно има какво още да се желае, но имайки предвид, че са плод на труда на 18-годишен автор, заслужава поздравления и адмирации. Сигурен съм, че с времето Крис ще се докаже и затвърди като прекрасен автор на поезия, силно се надявам и на проза.

Позволявам си да споделя едно от произведенията от стихосбирката. С няколко обикновени думи, авторът ни предава едно послание, което уж всички знаем, ала се оказва, че много от нас или са го забравили, или никога не са го осъзнавали.

ЩАСТИЕ

Щастието е дрога.
Веднъж усетим ли го,
ние започваме да го търсим.
И се изгубваме в това търсене.
Трябва да спрем. И да се огледаме.
Щастието е вътре в нас.
В малките неща.
Всъщност щастието не е никак голямо.
То просто е хиляди малки неща.

С радост бих се запознал с Крис. Да стисна ръката на този обещаващ автор, на този човек, който възвръща вярата ми в младото поколение българи. Да видя пламъка на ентусиазма в очите му и искреността в усмивката му.

Крис е активен и отзивчив в социалната мрежа и често публикува свои творби. Можете да си поръчате стихосбирката от фейсбук страницата му, както и да посетите групата Мисли, фрази, цитати, стихотворения и авторски неща., която администрира и блога му.