На 20 май 2022 г. бях поканен на официалната церемония по връчването на двугодишните награди за извънстолични автори за проза и поезия “Светлоструй” на името на известния литературен вестник в провинцията, излизал в периода 1928–1938 г. в с. Щръклево.

Имах честта да получа награда за книгата ми “Играта продължава”. Същата награда получи и мой приятел по перо Дамян. Д. Рейнов за дебютния му сборник “Вдъхновенията на Артиста”.

Бяхме посрещнати много топло и получихме чудесно отношение, за което благодаря на всички замесени в организацията. Церемонията включваше и програма с танци и песни на местни жители и деца, както и коктейл.

 

 

 

 

 

 

 

₪          ₪          ₪

В периода 26 - 28 май, 2021 г. участвах в 49-ото издание на конкурса за дебютна литература "Южна пролет" в Хасково. Първата ми книга "Играта продължава" получи съпътстваща награда в жанра проза.

 

Информация за събитието:

Огънят на „Южна пролет“ пламна за 49-ти път в Хасково

Георги Граматиков с наградата „Александър Паскалев“, „Пегаси“ само за проза и поезия

Цветозар Цаков и Стамена Дацева са лауреатите на „Южна пролет“ за проза и поезия

Вижте Лауреатите на “Южна пролет” Хасково 2021

Наградиха победителите от “Южна пролет”

Запалиха огъня на "Южна пролет" (видео)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

₪          ₪          ₪

През 2018 г. участвах в конкурса на списание "Осем" за фантастичен разказ на тема "История на бъдещето", а разказът ми "ВИП зала за прераждане" беше отличен с поощрителна награда.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

₪          ₪          ₪

На ежегодното събитие за фантастика "Еврокон" (European Science Fiction Society), което през 2017 г. се проведе в Дортмунд, Германия, бях отличен с награда за дебют (Chrysalis Award).

Инфо в сайтовете на:
ESFS
Locus Magazine
Лаборатория Фантастики

₪          ₪          ₪

На 21 април 2016 г. получих първата си литературна награда в живота - трето място на националния конкурс за публикуван къс разказ за автори до 35-годишна възраст "Рашко Сугарев" - 2016 г., организиран от Национален дарителски фонд "13 века България" за разказа си "Деветият живот".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Официален бюлетин за събитието