Когато се сблъскаш с необяснимото, то те променя. Когато промяната е неизбежна, единствено от теб зависи дали ще продължиш. Но едно е сигурно... Преходни са единствено участниците. По един или друг начин, играта винаги продължава.

Как действа човекът, който се възползва и какво предлага търговецът на животи?
Докъде може да доведе любопитството и каква е работата на инфилтратора?
Какви са основите на самоунищожението и кой е Създаващия връзки?
Какво послание носи космическият зов и защо времевият комарджия трябва да бъде спрян?
Има ли изход от безкрайността и кой пее песента от юг?
Колко дълъг е пътят на душата и какво представлява ВИП залата за прераждане?

Потопете се в една друга реалност, в която тези 13 разказа ще ви пренесат, а историите в тях ще ви обрисуват различна перспектива и ще ви отведат отвъд предела на възприятията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Въображението е оръжие, с което пишещият човек се сражава в битката за читателско внимание и одобрение. Но ако си силен и истинен в думите си, какъвто е Алекс Цонков, то тази битка не е въпрос на его, а на желание да подариш на читателите си още един начин да изживеят безкрайно много животи и да пътуват в невидени още реалности. Играта е такава. Четящият човек живее истински. Пишещият също.

Homo sapiens всъщност е Homo ludens. Играе ли ви се? Играта продължава... Както и животът, с тези страници.

Ива Спиридонова, редактор

 

Алекс Цонков, с творчески псевдоним Lostov, пише активно от 2015-та година. Чувства се в свои води, когато пише в остросюжетни жанрове като фантастика, фентъзи, трилър, мистерии, хорър, но също и в рамките на реализма, който овкусява с щипка от вече споменатите. Над 20 негови разказа са публикувани в различни сборници, антологии и периодични издания. Носител е на III-та награда от конкурса „Рашко Сугарев“, 2016, награда за дебют на Еврокон, 2017 и поощрителна награда от конкурса за фантастичен разказ на списание „Осем“, 2018, който може да прочетете тук.

Играта продължава“ е дебютният му сборник с разкази, който е удостоен със съпътстваща награда в жанр проза от националния конкурс за дебютна литература "Южна пролет" през 2021 г., организиран от община Хасково.

През есента на 2021 г. книгата беше номинирана в категория "Дебют" в първоначалната селекция на ежегодните награди "Перото", организирани от клуб "Перото" и Национален Център за Книгата.

През пролетта на 2022 г. книгата получи първа награда за проза от конкурса за извънстолични автори Светлоструй 2022, организиран от с. Щръклево, обл. Русе.

 

© Алекс Цонков – Lostov – автор, 2021
©
Гергана Грънчарова – художник корица, 2021
©
Кристина Стоянова – художник илюстрации, 2021
©
Милен Колев – фотограф, 2021
©
Симолини – дизайн предпечат, 2021
©
Издателство Библиотека България, 2021
ISBN: 978-619-7456-42-4

 

Страници: 259
Цена: 15 лв.

 

Как да поръчате книгата:
- през фейсбук профила на автора
- чрез имейл на lostov.writer@gmail.com
- през онлайн магазина на изд. "Библиотека България"