2022 г. се оказа доста богата на четения на литературно-социални събития, имаше срещи с различни хора, няколко нови разказа, тук-таме по някоя публикация, два мои разказа се сдобиха за първи път с аудио вариант и една награда за разкош.

Горе-долу по хронологичен ред беше така:

В началото на годината написах ревю на книгата "Винилови души" на колегата Цветозар Цаков, който стана лауреат на "Южна пролет" през 2021 г.

На 25 януари когато издателството "Библиотека България", под чиято шапка излезе книгата ми празнува своя четвърти рожден ден и по традиция обявиха резултатите от конкурса им от миналата година "Измерение X". Щастлив бях да науча, че съм един от 23-мата финалисти и разказът ми "Пълноценно свързан" ще бъде включен в едноименния сборник, чиято премиера ще бъде на 25 януари 2023 г., а художник на корицата е живата легенда Текла Алексиева.

На 26 март бях поканен да участвам в четене на Нова Асоциална Поезия в Yalta Art Room на тема "Езикът на гравитацията". Тъй като не съм поет, бях един от двамата участника прозаици, които можехме да прочетем непоетичен текст и по случая и провокиран от войната в Украйна написах "Природата си знае".

През май 2022 г. излезе брой 1065-1066 на вестник "Словото" - седмично издание на Съюза на българските писатели, в който има доклад от писателя Тодор Костадинов с негови наблюдения и впечатления върху нови български сборници. Там присъстват думи и за дебютната ми книга "Играта продължава".

По повод темата "Петдесет градуса под нулата" на "Истории от някога" написах разказа "Захапѝ живота" и го прочетох наживо в клуб Грамофон на 12 май.

На 20 май 2022 г. бях поканен на официалната церемония по връчването на двугодишните награди за извънстолични автори за проза и поезия "Светлоструй" на името на известния литературен вестник в провинцията, излизал в периода 1928–1938 г. в с. Щръклево. Имах честта да получа награда за книгата ми "Играта продължава". Същата награда получи и мой приятел по перо Дамян. Д. Рейнов за дебютния му сборник "Вдъхновенията на Артиста". Бяхме посрещнати много топло и получихме чудесно отношение, за което благодаря на всички замесени в организацията. Церемонията включваше и програма с танци и песни на местни жители и деца, както и коктейл. Снимки от събитието може да се видят тук.

Ден след награждаването в с. Щръклево отново имах удоволствието да съм сред участниците на четенето на Нова Асоциална Поезия в клуб Ялта, чиято тема бе "Детството на нощта". Написах кратък текст, който не е точно разказ, а нещо като леко извратено и провокативно обръщение във второ лице, което именувах "Аз съм този!"

През юни разказът ми "Защо се върна?" беше публикуван в сайта "Литературен свят" заедно с кратка визитка.

През есента на 2022 г. получих покана от Младен Влашки - съставител на списание "Страница" да участвам с мой разказ в предстоящия брой. Реших да изпратя разказа "Venire Domum", който бях писал по тема на "Истории от някога". Впоследствие разбрах, че с 91-ия брой на списанието се отбелязва 25-та годишнина.

На 24 септември 2022 г. бях сред участниците на четенето на Нова Асоциална Поезия на тема "Студената война". Текстът, който написах "Изповедта на един трол" е повлиян от интернет динамиката на нашето време.

През октомври мой разказ, а именно "Природата си знае" за пръв път се сдоби с аудио вариант в YouTube, прочетен професионално от Юлия Младенова в канала ѝ "Безкраен свят".

На 19 октомври Асоциация „Българска книга“ представи 150 родни издателства на панаира във Франкфурт, сред които книги бе и "Играта продължава".

През ноември друг мой разказ "Любопитството на Кларънс", който оригинално бе писан за конкурс за разказ, вдъхновен от Едгар Алън По, включен в сборника "ПО крилете на гарвана" и моя личен се сдоби с аудио вариант благодарение на Юлия Младенова.

На 16 ноември участвах в четенето на "Истории от някога" на тема "Контакт" където в "Gramophone Live & Event Club" прочетох разказа "Какво правех, докато трябваше да осъществя контакт с вас". Гласуването на публиката го определи на трето място.

На 26 ноември 2022 г. бях сред участниците на четенето на Нова Асоциална Поезия на тема "Студената война". Този път реших да създам нещо в рими и се получи "Теория на констипацията".

Това са акцентите като цяло. Играта продължава с пълна сила!

Бъдете здрави!

Lostov